Blomsterbænk

Fremstil denne flotte retrobænk til haven. Her kan du placerer nogle sommerblomster og nyde dem på afstand, de bliver fremhævet og øjet fanger dem.

Først laves en skabelon til de 2 ben. Tegn på papir og overfør dem til trækonstruktionen så de bliver ens. Trækonstruktionen er 3 stykker "bladet" træ. 

Denne form for samling af træ kræver ikke søm eller skruer, men lim (til udendørs brug).

Efter at de to ben er skåret ud, slibes de med en båndsav til de er ens og med en jævn runding.

Sargen monteres (de 2 langsgående) og til sidst sædeplankerne. Bænken pudses med sandpapir (korn 80) og påføres 2 gange træolie.

Så er du klar til at nyde resultatet.

Taburet til værkstedet

Jeg er 185 cm høj, så derfor er mit arbejdsbord i værkstedet også højt, da meget arbejde foregår i stående stilling. Arbejder man meget med en dekupørsav, kan det være svært at stå op for længe (gamle mænd og ryggen), derfor har jeg lavet en taburet/bar stol, der forbedrer min arbejdsstilling.

Den består af trælister - hvor 2 kryds i top og bund sikrer en god stabilitet. De 4 ben er dobbeltlister monteret til de 2 kryds. Hvor simpelt kan de være ??. En rund skive af krydsfiner monteres som sæde. 

Animal Toys

Små børn mellem 2 og 3 år elsker at lege med dyr på hjul. Så snart de kan gå på de to usikre ben er det godt at have noget der også kan bevæge sig. Det kan være noget de selv skubber eller trækker i en snor.

Figurerne kan fremstilles af forskellige træsorter, der kun bliver pudset fint med sandpapir og derefter behandlet med træolie eller bedre; ganske almindeligt spiseolie. Små børn skal undersøge alt med deres sanser, såsom at føre det op til munden, bide i det mv.

De viste figurer er fremstillet i amerikansk walnød/Zebrano/Ask/Ahorn - alle forholdsvis hårde træsorter og hvor farven i sig selv danner en levende overflade. 

Når dyrene bevæges og hjulene drejer rundt aktiveres forskellige ting: Hovedet går op og ned - halen bevæger sig -arme og ben, alt sammen ud fra nogle geometriske principper, der ligger i konstruktionen.